zagrebačka trilogija
Blog - studeni 2010
ponedjeljak, studeni 15, 2010
Već danima šljakam na projketu rekonstrukcije jeden poveće kotlovnice, pa dovrših strojarsku shemu. Ovako bi to trebalo izgledati...

Radi se o kotlovnici s dva TPK KL-60 dosad parna, a nakon rekonstrukcije toplovodna od 3,9 MW svaki. Projektni je zadatak rekonstruirati ih na toplovodni režim (mačji kašalj) i projektirati instalaciju za napajanje četiri sušare i jednog centralnog grijanja (hale pilane).

Nažalost, investiror nije spreman (čitaj: nema love) na zahvat rekonstrukcije ložišta (gdje sam tek majstor jelte - skromno će on), pa doziranje ostaje kao i dosad - ručno. No ako se predomisli (čitaj: namakne novac) ovakva je instalacija spreman i za potpuno automatski rad.

I dok nisam počeo daviti i psovati o problemima vezanim uz ovu branšu (drvnu) iziritiran izjavama kretezeovaca o očiglednom izlasku iz krize i zamašnjaku HR gospodarstva, još samo shema..... (klik za uvećanje)

Strojarska shema 2x4MW

lostways @ 14:27 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 11, 2010
Zanimljiv članak u, inače gotovo nečitljivom, večernjaku.

"Uz ovakav rast jediničnih troškova rada i fiskalnog deficita, u kombinaciji sa stabilnim tečajem, Hrvatska ide prema katastrofi – poručio je hrvatskoj Vladi Jean-Claude Trichet, predsjednik Europske središnje banke, preko hrvatskog guvernera Željka Rohatinskog. On se susreo s Trichetom prije 12 dana na godišnjem susretu predsjednika ECB-a s guvernerima iz zemalja kandidata za EU. Guverner kaže da dulje vrijeme nije u kontaktu s Vladom te nije imao prilike premijerki prenijeti Trichetovo upozorenje."

Naravno da se nije uspio sresti s premijerkom, kad je ova prezauzeta borbom protiv korupcije. Činjenica da to baš nije njezin posao, pritom ne predstavlja ništa. Zanimljivo je da nitko od hadezeovih lopina ne može ništa komentirati, jer božemojdragi, USKOK-ove su istrage tajne i dok traju se ništa ne može komentirati, a istovremeno su novine i posebno kradezeovska televizija prepuna citata iz iskaza osumnjičenih. Pazite dobro! - ne još optuženih. Nije li USKOK samo hadezejovska public image agencija? 

Zanimljivo će biti i to, koliko će presuda (i kada) biti doneseno.

Sve je to dokaz, iako ga ne treba jer je jasno i najglupljem (rijetkom koji nije član HDZ), da je u pitanju obračun unutar kriminalne organizacije, pri kojem su zloupotrebljene državne pravosudne institucije, a usput je iskorišten kao medijska magla koju su ovi (mediji) objeručke prihvatili, da bi se čim duže prikrila činjenica iz prvog pasusa, a to je da nezaustavljivo tonemo dnu.

Red borbe protiv korupcije, red slikanja po rijetkim nepropalim pilanama (kao simbolima moćne hrvatske proizvodnje), red kuknjave nad jadnim braniteljima, red samohvale oko socijelne osjetljivosti, red genijalnih gospodarskih reformi (koje se provode, samo ih nitko osim hadezejovaca ne primjećuje, jer su ostali naravno - idioti i komunjarski jugonostalgičari).

Oporbreni SDP, nosi pedesetgodišnju hipoteku zločina (sic!) SKH, naravno iz usta nepismenih i primitivnih hadezejovskih zastupnika, ali činjenica da se HDZ na prethodnim izborima (i ne samo na izborima, već to čini desetljeće i po) očito financirao nezakonito stečenim  i novcem korupcijskog porijekla, ne predstavlja ništa, jer eto božemoj - za to su sve krivi Sanader i Barišić. Tadašnja potpredsjednica vlade nema udjela u odgovornosti, ali je zato Milanović kriv za grijehe Stane Dolanca i Vladimira Bakarića. Ako ne i Josefa Visarjonovića samog.

I naravno da najdeblji ministar u Europi neće primiti ljude iz MMF-a, kad bi s njihovim dolaskom morao pokazati bilance koje za domaću upotrebu falsificira manirom trećerazrednog računovođe švercerkog obrta.

I naravno da mi konzumenti vijesti, kao ovce blejimo očekujući spektakularno uhićenje doktora Sanadera (do kojeg najvjerovatnije neće doći, jer nije li netko rekao "kud Ivo - tu i ja"), dok ispod pauspapira s Polančecovim i Barišićevim likom vrište upozorenja o skorom ekonomskom krahu.

No kako već jednom rekoh, možda je ovo sve i dobro, kad dotaknemo dno, možda ispliva netko, tko će već jednom biti u stanju ovo mjesto za život pretvoriti, ako već ne u dobro, onda bar podnošljivo. Što za sada, definitivno nije.

A do tada.... drž gaće!

lostways @ 11:06 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare