zagrebačka trilogija
Blog - travanj 2010
utorak, travanj 20, 2010

Malo tko iz Zagreba, nije čuo za Bubu. No legenda navijača Dinama, ipak je bio samo jedan običan dečko, duboko nesretnog djetinjstva. Zapruđanac. Na stranicama leksikona YU-Mitologije, možete pronaći (ružne) priče iz treće ili pete ruke, a na zaprudje.hr, nalazi se jedna topla, prijateljska priča o Bubi iz prve ruke. Na zaprudju.hr možete i poslušati, uz prigodni slideshow,  interview s Bubom iz davne 1987. godine...lostways @ 12:08 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 14, 2010

Trenutno, top poziciju među hadezeovskim govnarima,  preuzeo je, u neizvjesnoj borbi sa štakorom Milinovićem, debeli govnar Čobanković, kojemu  i samo prezime vrijeđa tu časnu profesiju. Iako smo skloni (mea culpa) primitivne i neobrazovane ljude pogrdno nazivati čobanima, ovaj kako rekoh, samim svojim postojanjem vrijeđa, možda neuke, ali vrijedne ljude koji zapravo, na pošten i težak način zarađuju svoj kruh. Za razliku od ugojenih ili nabildanih niškoristi ljigavaca.

Mala pauza prije nastavka nizanja uvreda na račun ministra, vlade u kojoj sjedi i stranke koja ih je u vladu delegirala. Pa kakav je to karakter, da u igrokazu HDZ-a i UMHM-a (ujedinjene medijske hadezeovske mašinerije), sa smiješnom kaznom od 100 kuna (i ministarskom plaćom, bez ekstra primanja bar 200 puta većom), odgovornost prebaci na "domaćina" sastanka, na kojem se očito razgovaralo o spašavanju tvrtke sa 1100 zaposlenih.

I kaj ta činjenica potvrđuje? Kao prvo, da je vlada nedoslijedna, i da ne poštuju svoje vlastite stupidne zakone. Drugo, da ministri u vladi (kao i svi bitno niže rangirani državni službenici) obilato zloupotrebljavaju svoju poziciju, odnosno moć, jer tko bi ministru od kojeg žicaš milione da spasiš tisuću radnih mjesta uskratio želju da zapali cigaretu (nije li čudno kako nitko drugi iz njegove pratnje nije učinio to isto? - Quod licet Iovi, non licet Bovi*). I treće, možda najvažnije, da te ljudske mizerije nisu u stanju preuzeti odgovornost ni za tako marginalne i minorne pogreške kao što je pušenje na nedozvoljenom mjestu, a kamo li za golema sranja koja čine svojim bahatim i apsolutno nekompetentnim vođenjem države.

Evo kaj veli ta moralna mizerija u maniri đaka kojeg kad pod satom prdne, opomene učitelj, a on krivnju prebaci na onog u klupi do sebe, koji ionako već trpi tuđi smrad i samo mu još fali nezaslužena kazna:

"Instinktivno sam posegnuo za cigaretom. Ne bih ja zapalio da netko nije donio pepeljaru." - besprizorno odbijajanje odgovornosti, odnosno prebacivanje krivnje.

"Omaklo mi se. Nisam mogao odoljeti. Imao sam težak dan, a pregovori isto nisu bili laki. Što da radim? Ništa ne tajim, ako sam kriv platit ću kaznu." - AKO SAM KRIV, PLATIT ĆU KAZNU. AKO! - ne govno jedno odvratno, krivi smo mi kreteni koji vas već nismo šutirali nogom u guzicu da prdite u svojim šekretima i štalama iz kojih ste pobjegli, a ne po medijskom prostoru koji ste zagadili.

Više o demagogiji i pušenju možete saznati i kod kolege Bolegra, aja nastavljam psovat u sebi.

_________________________________
Quod licet Iovi, non licet Bovi - Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu

lostways @ 09:28 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 12, 2010

Tradicionalna proljetna, majska ružiona u mojem kvartu, ove godine po 11. puta održati će se 15. i 16. 05. već uobičajeno na Meštrovićevom trgu. 

Kako je ove godine konačno zaživio i web site na adresi koju ovo događanje i zaslužuje, više o svemu vezano uz taj spičeni kvart potražite tamo.

Ovdje samo još informacija, za u tjednu koji prethodi spomenutom rock'n'roll vikendu prethodi Tjedan dokumentarnog filma, čije se projekcije održavaju u nekadašnjem Društvenom domu (danas Hrvatski dom Zapruđe), gdje će se održati i prigodna izložba. Al' da ne duljim...


www.zaprudje.hr


lostways @ 09:11 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 7, 2010
  • najveći su zagovaratelji divljeg, brutalnog HR kapitalizma i najdesniji su desničari, upravo oni koji žive uhljebljeni (ukrušeni?) na državnim jaslama, na grbači društva, na grbači rijetkih nas, koji radom stvaramo nove vrijednosti. upravo oni koji sjede na preostalim granama socijalne države. ironično baš.
  • pat. rat između prilika i mogućnosti. hladni rat. hladan kao osveta.
  • OK. učitelji valoriziraju rad i napredak učenika. ravnatelji škola to čine učiteljima. a tko ocjenjuje rad i rezultate ravnatelja? ( - zna se.)
  • ne pušim jedanaesti dan. još nisam nepušač. to ne, nikako. pitanje je zapravo, želim li ja to uopće biti?
  • sve sami stručnjaci. vrhunski jebote. a sve u kurcu.
  • a u kurac "branitelji". svaki drugi notorni pijanac u opskurnoj lokalnoj birtiji je branitelj u penziji. oni stvarno sjebani, bez ruku ili nogu, oni se bore i dalje. sa sustavom koji im uglavnom otežava. ovi pak drugi, koji se igraju SUBNOR-a, igraju mali nogomet, bave se "iz hobija" građevinom i kaj je najvažnije, o svemu imaju mišljenje i stav. ispravan jebote, apsolutno. tko se ne slaže, četnik je ili komunjara. jebo vas SUBNOR, da vas jebo.
lostways @ 09:37 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare