zagrebačka trilogija
Blog - rujan 2011
četvrtak, rujan 22, 2011
Rekordna sezona by By's

 Opet smo porušili sve rekorde. Rijeke su se turista slijevale preko granica Lijepe naše, brojači "ulazaka" radili su prekovremeno, kao i brojači noćenja. I tako... nanoćili se turisti, u rekordnom broju. Hm, neke revolucionarne pozitivne posljedice koje je ostavila opet "rekordna" sezona baš i ne vidim, ali onih 10-ak posto hadezejovih birača iz predizbornih anketa valjda da. Kaj valjda? - sigurno.

 
Zrće by By's

Slika govori više  no stotinu riječi...
Senzacionalna hrvatska Ibiza, polučila je nevjerojatne rezultate na hrvatski turizam. Trgovački lanac Kerum, oborio je rekorde u prodaji vodke. Otprilike toliko o financijskom učinku. Ostalo se svodi na poprilične količine uvozne bljuvotine diljem obale i prometnica prema Zrću, fantastičan učinak novonabavljenih vozila lokalne hitne pomoći (amortizirala su se već krajem lipnja), a i sakupljači pet ambalaže trljali su ruke (opet profitirao Kerum).
 
Sasvim osobno
 
Sjebao sam zdravlje radeći od sumraka do zore (ili je ipak bilo obratno), a financijski učinak je otprilike jednak onom iz prvog pasusa. U razmjeru, jel?!
 
Borba protiv korupcije by Jadranka
 
Krajnjim naporima jad(ranki)ne vlade, nova je i spektakularna hadezejovska akvizicija istragu o prokazanim stranačkim crnim fondovima preusmjerila prema izvoru koji je u javnost plasirao iskaze notorne tajnice umjesto da se koncentrira na pronalaženje dokaza i procesuiranje krivaca. No kako je sada ministar u sukobu interesa i ustavnom odredbom ne može (ne mora) teretiti sam sebe, tako su najebali tko? - novinari.
 
e-Ugovor by Jadra...ups Jandroković
 
Nakon što su nam, ovakvim neobrazovanim idiotima, objasnili da je ugovor s EU pod a) vlasništvo EU, b) kompliciran pravni tekst na engleskom (kojeg, ako ne razumije predsjednica vlade, ne razumije nitko) i c) potrebno prevesti za što će biti potrebno nepredvidivo dugo vrijeme, ugovor se u rekordnom vremenu pojavio na internetu. Dakle pod a) kršimo vlasnička prava EU, b) ipak nismo toliki idioti ili pak Jadranka razumije engleski i c) postoji i verzija na hrvatskom. Netko je uhvaćen u laži, no to ionako čini već 17 godina pa više nitko i ne primjećuje. Očekuje se argumentirana i opravdavajuća izjava Andrije Hebranga kako bi doznali konačnu i pravu istinu.
 
Ekonomija by Vlada
 
Dok pišem ovo, iz druge sobe dopire zvuk vijesti na TV. Vlada se zadužila za dodatnih 260 mil. dolara kako bi servisirala dospijele obveze. Što će reć zadužili se novim kreditom kako bi platili kamate na stare. Brod luđaka koji tone, a kapetan buši rupu u potpalublju, ide dalje. To bi mogao biti i novi predizborni slogan vodeće hrvatske stranke. Umjesto dosadašnjeg "idemo dalje" samo zamijeniti "idemo dublje". Onih desetak posto iz anketa shvatit će ga tako da će se još jače naguziti.
 
Rujanfest by Milan

Nekom me nesrećom dopalo biti prisutan tamo svakodnevno. Pravo gradsko zbivanje, kulturno. Festival. Neda Ukraden, Željko Joksimović, popularni Jole, trubači, Mećava, Slavonske lole, volovi na ražnju, šarani na štapu, leskovački roštilj (uz cajke)... Milina jedna. No možda je to stvarno i prava slika ovog grada. Ili onoga kaj je od njega ostalo.
 
Jesen by Lostways
 
Sutra je prvi dan jeseni. To je sigurno
lostways @ 11:28 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare