zagrebačka trilogija
Blog
ponedjeljak, siječanj 12, 2009

Ugledni britanski stručnjak, dr. Geoffrey B. Coldmay jr. nominiran je za nagradu Fakenews, koju dodjeljuje Royal Biophysik & Molecular Science Society (RBMSS) pri cijenjenom North Walsham sveučilištu u istoimenom gradiću u Velikoj Britaniji, za najnoviji istraživački rad objavljen u čuvenom časopisu GeoFuture of the World.

Da ne prenosim članak, ukratko, riječ je o tome da su brojne teorije o globalnom zatopljenju, pale u vodu i smrznule se negdje na rubnim područjima Arktičke ledene pustinje. Dr. G.B. Coldmay, nakon dugogodišnjih istraživanja i praćenja meteroroloških pojava u arktičkim područjima, tvrdi da su katastrofične najave o otapanju golemog volumena leda, ne samo netočne, već i zlonamjerno prezentirane svjetskoj javnosti. Naime, već u prvom dijelu članka, ovaj uvaženi autor, okomljava se na dobro poznate satelitske snimke polova, koje pokazuju smanjenje odnosno povlačenje granice vječnog leda. Svaki školarac takvu snimku može napraviti u pola sata bavljenja Photoshopom, tvrdi dr. Coldmay. Analizom njegovih tvrdnji, izvlači se zaključak, kako je katastrofičarska histerija oko dizanja razine mora, zapravo urota korporacija bez obzira na porijeklo njihova kapitala, kako bi se uspostavila kontrola nad tržištem energenata. 
Sredinom članka, izloženi su brojni dokazi, potkrijepljeni činjenicama, kako planetu zapravo ne prijeti globalno zatopljenje već upravo suprotno, novo ledeno doba. Najnoviji događaji vezani uz (ne)isporuku plina upravo su dokaz stvarnim trendovima. I dok histerični zaštitari planeta troše energiju na poticanje svjesti o potrebi provođenja ekoloških mjera, korporacije zapravo zauzimaju startne pozicije za novi svjetski poredak koji donosi globalno zahlađenje. Koliko je istraživanje relevantno, pokazuju i umalo polarne temperature koje su zahvatile Europu i Američki kontinent.

U tome je svjetlu, sasvim jasna genijalna koncepcija energetske strategije hrvatske vlade, temeljena na ruskom plinu. Istovremenim pristupanjem NATO-u, Republika Hrvatska, uspješno se implementirala u urotničku skupinu, koja se bavi zbunjivanjem javnosti, sve u svrhu  jačanja vlastitih energetskih potencijala. 

Sve one puste tlapnje o potrebi razvijanja alternativnih izvora energije, (šatro razvoj, šatro poticaji i šatro programi, koji osim na papiru i ne postoje) zapravo su bile samo paravan za temeljenje sustava energetike, koji će nas uskoro staviti rame uz rame sa gospodarima energetske budućnosti. Tu suverenu i praktičnu politiku hrvatske vlade, i dr. Coldmay navodi kao jedan od jasnih dokaza svojoj teoriji spominjući doktora teatrologije u svom djelu.

Da, vratio sam se sa skijanja, i zatekla me energetska kriza. A bedak, uslikam ovakav prizor za uspomenu. 

Blesana....
A već uskoro će to biti jedini prizor koji ćemo moći vidjeti.

Zato kapa dolje Drivi. Sada je sve jasno, i zaista nema potrebe objašnjavati hrvatskoj javnosti strategiju uvođenja plina u Lici i Gorskom Kotaru (koji leže na jednom od najvećih potencijalnih ležišta biomase u ovom dijelu Europe), niti polagati račune za genijalnu investiciju plinovoda (s ruskim plinom) prema Dalmaciji. 

I ako netko dvoji o učinkovitosti iskapčanja plina u Dubravkinom putu, herojskom djelu službenika Gradske Plinare ovjekovječeno TV kamerama, kao i brojnim kafićima, neka razmišlja dalekovidnije. Fol, sve je fol, kako bi se zavaralo pobornike teorije globalnog zatopljenja. Istina, plin iskopčan svim kafićima u Zagrebu, omogućiti će goleme uštede, tako da će Hrvatska i iz ove krize izaći samo još jača. U skijaško-poslovnim krugovima, pročulo se i da zagrebački gradonačelnik odustaje od već gotovo pripremljenog projekta podzemne željeznice u Zagrebu, te je vrlo blizu nabavke tridesetak ratraga i financiranju povezivanja gradskih četvrti modernim šesterosjedečnicama. Jednako tako, odustaje se od nabave tenka, i razmišlja o gradnji golemog iglua negdje pored veličanstvene Arene, opremljenog sa 700 motornih saonica, i dvjesto pari turno skija, iz kojeg će se rukovoditi operacijma sanacije poslijedica ledenog vala koji nam predstoji. Navodno, iglu će biti opremljen i dovoljnom količinom termofora koji bi se kroz ventilacijske otvore bacali promrzlim građanima. Tako ispada, da je još jednom dalekovidni zagrebački gradonačelnik korak ispred premijera.

Plinovodu usprkos.

lostways @ 12:36 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare