zagrebačka trilogija
Blog
petak, rujan 14, 2007
Petak se bliži svojem koncu. Počinje vikend.
Jutros sam hitio parangal na utrinskom placu. Digao sam: patka od 2,5 kile, svježi sir i vrhnje (dvije mjerice), zadarski muškat, domaći mlinci.
Nije loše?
Pa sam odlučio složiti viked menu:
Petak večera: Patkica u rolu, punjena filom od kruha, suhih šljiva, pačje jetrice i slanine u tragovima. 
Prilog: Domaći mlinci. 
Desert: rashlađeno grožđe, onaj spomenuti zadarski muškat.
Uz to, boca Plavac Mili, pelješkog vinogorja.
Subota doručak:
Sir i vrhnje. Unutra malo luka. Topli kruh.
Subota večera: komarča pod pekom/na gradelama. Bude li na parangalu kojeg ću spustit sutra u more neke druge ribe (nadam se zubacu) promjena plana. Svakako će ribi, društvo praviti pokoja lignja.
Nedelja ručak: Hoba ispod peke. (ta je u frizeru već koji tjedan)
I onda prokleti ponedjeljak. Ne volim ni čuti tu riječ.
Smršavit ću drugi tjedan. Ovaj nemam vremena....


lostways @ 14:14 |Komentiraj | Komentari: 34 | Prikaži komentare