zagrebačka trilogija
Blog
utorak, siječanj 20, 2009

Donošenje novogodišnjih odluka mi strano, ne znam odakle vuče tradiciju, niti ih ikada donosim. Nije nešto aktualna tema na dan 20. siječnja, ali kaj da radim. Ja svoju upravo donio.

Evo ga ovako: Ulazim u politiku. Nemojte me odgovarat. Ime stranke nije bitno, kao ni svjetonazor. Ako me ne prime ni u jednu, osnivam vlastitu. Ako primjerice postoji HČSP (ne samo da je stranaka prava, nego je ČISTA stranka prava, za razliku od one pretilog predsjednika koji valjda zbog recesije otpustio tetu metlu), zakaj ne bi postojala i HČNKS. Ili Hrvatska (nije valjda belgijska sa središtem u Zagrebu) Čista (mi, kao socijalno i ekološko svjesni, ćemo imati tetu metlu, i dvije ako treba!), Nepotistička (ajde, ajde, kaj sad glumite, tko ne bi vlastito djete zaposlio da može) Korupcijska (i ostale su al' ni jedna neće priznati, mi se hrvatskih tradicijskih vrijednosti ne sramimo!) Stranka (ako nekom mrsko stranka, neka mu s kao savez).

Program stranke će biti kao i ostalih u Hrvatskoj. Temeljni cilj stranke, je opet kao i u ostalih, osvajanje barem jednog zastupničkog mjesta, kako bi se predsjedniku (koji je naravno kao jedini kandidat demokratski izabran od strane svih 20 članova) osigurale beneficije koje taj mandat donosi, a i saborska mirovina nije za odbacit. Četrdesete su su tu jelte....treba se misliti o budućnosti. Kako joj ime i govori, svi će ogranci morati obratiti posebnu pozornost o higijeni, a u predsjedništvu će sjediti članovi obitelji (kumovi, pokoji prijatelj). O osnovnoj hrvatskoj tradicijskoj vrijednosti - korupciji, da se i ne govori. Naša će stranka, u programska načela istaknuti i cijene za pojedinačne usluge, tako će primjerice, glas za neki zakon naplaćivati  prema cjeniku, a ne da se kasnije izvlače da nisu znali. Sudjelovanje u ad hoc koalicijama, vrijedi najmanje tri mjesta u nadzornim odborima ... da ne nabrajam sad, ali za veće usluge, kao što su prevara, mijenjanje koalicije u zadnji čas i slično, morati će se honorirati najmanje jednim mjestom u vladi. Ministarstvo pravosuđa je sasvim prikladno, kako bi se članovi obitelji mogli skučiti kao suci, tajnici i pomoćnici državnih odvjetnika i sl. Svoje usluge, ponudit ćemo i korporacijama, kako Agrokoru, tako i domaćim poput Bille, Mercatora i sl. Ako koja od njih želi raditi nedjeljom, ništa lakše. Za što uopće postoje amandmani? Stranka će od svojih članova zahtijevati težak rad. Ako se kome spava, može to učiniti tijekom saborske rasprave. Kao uzor, članovima će biti prezentirani zastupnici Hebrang, Bebić, Đapić i ostali, koji su svojim teškim radom u nekoliko godina priskrbili nekretnine u nezanemarivoj vrijednosti. To uostalom i jest svrha postojanja svih hrvatskih stranaka. Zašto bi naša bila različita. Za razliku od ostalih, mi u svoj program nećemo ni stavljati floskule o javnom interesu, dobrobiti, jednakosti građana i slične. Kako može moj kum biti jednak onome koji to nije, uostalom. Što bi kum trošio novac na građevinsku dozvolu, kada novac od iste ionako ide u moj džep? 
Problem sa slovenskim susjedima, mi bi riješili lako. (a vi samo zamislite kako - herbalife(?))
Za proslavu ulaska u Sabor i vladu, potrošiti ćemo skromnih 150 milijuna kuna, kao i naš superdemokratski uzor Barack H. (istina, on potrošio dolare, al kad hrvatska valuta ipak hrvatska valuta) bez obzira na globalnu svjetsku krizu. Jer našim postojanjem, ulazimo u novu eru, eru odgovornosti i istine.

Do detaljnijeg opisa stranke, samo još nabrzaka sklepani slogan:

Rođaci, kumovi i poznanici svih svjetonazora - učlanite se!

Svi ste pozvani. 

Idemo dalje (ups, to je nečiji drugi slogan)!

P.S. Ako mislite da je ministarstvo pravosuđa odnosno njegova bivša ministrica inspiracija ovom postu - u pravu ste. 
        Ako pak mislite da me iritira cijela histerija oko inauguracije novog šefa svijeta, onda - opet ste u pravu.

lostways @ 11:53 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare